Πώς να αποτρέψετε την συσσώρευση αλάτων στην μηχανή του καφέ σας.

Μια καλή απόδοσης μηχανή espresso είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε καλής επιχείρησης καφέ.

Όπως κάθε μηχάνημα, η καφετιέρα σας θα σας ανταμείψει εάν της δείξετε λίγη φροντίδα.

Εάν παραμεληθεί , μπορεί η επιχείρηση σας να βρεθεί να σερβίρει κακής ποιότητας καφέ και ενδεχομένως να καταλήξετε σε έναν μεγάλο λογαριασμό επισκευής ή ακόμα και να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη μηχανή σας.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να γνωρίζετε στη συντήρηση της καφετίερας είναι τα άλατα.

Περιγραφόμενος από ορισμένους ως ο «σιωπηλός δολοφόνος» των μηχανών καφέ , τα άλατα μπορεί συχνά να συσσωρεύονται χωρίς να γίνουν αντιληπτά.

Ακόμη χειρότερα , αν αφεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην μηχανή χωρίς να καθαριστούν , τα άλατα θα οδηγήσουν ακόμη και τις καλύτερες μηχανές στα σκουπίδια.

Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω έναν σύντομο οδηγό για το πώς να αποφύγετε μια σοβαρή βλάβη στην καφετιέρα σας λόγω αλάτων.

Τι είναι τα άλατα;

Τα άλατα είναι φυσικά υπολείμματα κιμωλίας που βρίσκονται σε οποιοδήποτε εξοπλισμό ή μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την θέρμανση του νερού.

Καθώς το νερό μετατρέπεται σε ατμό ,  τα μόρια του ασβέστη διαχωρίζονται από το νερό και παραμένουν πίσω.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιοχές που το νερό τους περιγράφεται ως «σκληρό νερό» .

Αν και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση , το σκληρό νερό είναι πιο επιζήμιο για τα μηχανήματα επειδή περιέχει περισσότερο διττανθρακικό ασβέστιο ή παρόμοια ιόντα.

Τα άλατα ασβεστίου , όπως το όξινο ανθρακικό ασβέστιο και το ανθρακικό ασβέστιο είναι και τα δύο πιο διαλυτά στο ζεστό νερό απ’ ότι στο κρύο.

Καθώς προστίθεται νέο κρύο νερό με διαλυμένο ανθρακικό / όξινο ανθρακικό ασβέστιο και θερμαίνεται σε βραστήρες , πλυντήρια ρούχων , πλυντήρια πιάτων και ναι σε μηχανές καφέ, το διοξείδιο του άνθρακα αφαιρείται και το ανθρακικό ασβέστιο μένει πίσω.

Καθώς αυτές οι εναποθέσεις αφήνονται πίσω, μπορεί να γίνουν επιβλαβείς για το εσωτερικό της καφετιέρας, εμποδίζοντας τα λειτουργικά μέρη και αποτρέποντας τις βέλτιστες συνθήκες θέρμανσης του νερού.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει διάβρωση και ζημιά στο εξωτερικό στρώμα των μεταλλικών επιφανειών. Αυτά είναι ιδιαίτερα άσχημα νέα για τις μηχανές καφέ, καθώς οποιαδήποτε σκουριά θα επηρεάσει τη γεύση και μπορεί ακόμη και να κάνε τον καφέ να είναι επιβλαβής εάν καταναλωθεί! Καθώς τα άλατα ασβεστίου επηρεάζουν τις μηχανές εσπρέσο από μέσα προς τα έξω, όλα αυτά μπορούν να περάσουν απαρατήρητα μέχρι να είναι πολύ αργά.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αποτρέψετε τα άλατα να βλάψουν την επιχείρησή σας;

Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία!

Καθώς γνωρίζουμε ότι τα άλατα μένουν πίσω, από το νερό που χρησιμοποιεί η μηχανή σας, υπάρχει ένας εύχρηστος τρόπος να σταματήσετε τα άλατα στην πηγή. Απλά με την εγκατάσταση ενός φίλτρου νερού ή μιας μονάδας αντίστροφης όσμωσης μπορεί να αποτραπεί η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας αλάτων πριν καν αρχίσει.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το φιλτραρισμένο νερό κάνει υπέροχο καφέ!

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια λύση προφίλτου χρειάζεται τηλεφωνήστε μας και θα σας βοηθήσουμε.

Αν και η εγκατάσταση ενός φίλτρου νερού θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων λόγω συσσώρευσης αλάτων, δεν υπάρχει υποκατάστατο για τον ενδελεχή και εξειδικευμένο καθαρισμό της καφετιέρας σας.

Με τις κατάλληλες γνώσεις και προϊόντα αφαλάτωσης για τη μηχανή σας, ένας βαθύς καθαρισμός μπορεί να μετατρέψει τον εξοπλισμό του καφέ σας σε πλήρως λειτουργικό, δίνοντας στην μηχανή σας μεγαλύτερο προσδόκιμο λειτουργικότητας και βοηθώντας σας να σερβίρετε έναν καλύτερο καφέ.

Service , service , service

Τελικά, υπάρχει μόνο ένας σίγουρος τρόπος προστασίας του μηχανήματος από βλάβη

  • Το τακτικό service

Ακόμη και η πιο αυστηρή διαδικασία καθαρισμού δεν μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις μορφές φθοράς της καφετιέρας.

Ακριβώς όπως το αυτοκίνητο σας, είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικό έλεγχο στην καφετιέρα σας. Σε αντάλλαγμα, μια τακτικά συντηρημένη καφετιέρα θα σας ανταμείψει με χρόνια και χρόνια ποιοτικού καφέ.

Για βέλτιστη απόδοση και για να αποφευχθεί η δημιουργία δαπανηρών προβλημάτων στο μέλλον, οι κατασκευαστές μηχανών συνιστούν η καφετιέρα σας να συντηρείται από ειδικούς τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Νομίζετε ότι οι μηχανές του καφέ σας χρειάζονται service; Μη καθυστερείτε, καλέστε μας τωρα.

Δεν είναι αργά!

Μπορεί να υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με την καφετιέρα σας αυτή τη στιγμή.

Ακολουθούν μερικά κοινά παράπονα που υποδεικνύουν ότι μπορεί να απαιτείται service.

Ο καφές που εκχυλίζεται είναι πολύς ή πολύ λίγος

Ο καφές δεν θερμαίνεται σωστά

Το μηχάνημα καθυστερεί να δημιουργήσει πίεση

Το φούσκωμα του γάλακτος είναι δύσκολο να επιτευχθεί

Οι προειδοποιητικές λυχνίες αναβοσβήνουν

Η μηχανή έχει διαρροή

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα ή οτιδήποτε σχετικά με το μηχάνημα σας, τα καλά νέα είναι ότι το service θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα!

Επιπλέον, έχετε κατά νου ότι η καφετιέρα σας είναι και πάλι σε πλήρη λειτουργικότητα για έναν ακόμη χρόνο.

Οι αφοσιωμένοι τεχνικοί μας είναι ειδικοί στην επισκευή κάθε μάρκας και μοντέλου καφετιέρας στην αγορά.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχείτε για ην καφετιέρα σας, έχουμε μια ομάδα ειδικών σε ετοιμότητα για να σας δώσει συμβουλές αυτή τη στιγμή.

Εάν χρειάζεστε συντήρηση, επισκευή ή φίλτρο νερού για καφετιέρα, είμαστε αυτό που ψάχνετε!